Port van de maand

Graham’s Fine Ruby Port

Productomschrijving:
Graham’s Ruby Port heeft een mooie robijnrode kleur. Hij heeft een jeugdige frisheid en verleidelijke rijpe fruitgeuren van zwarte en rode vruchten. De Port geeft een rijkelijke mondvulling gecombineerd met een goede balans.
Ligging:
De druiven voor de Ruby Port komen van vijf bijzondere wijngaarden (quintas) langs de Douro, waaronder Quinta dos Malvedos. De wijngaard is in bezit van één lid van de Symington familie. De van oorsprong rijke schist bodem staat aan de basis van de grote Port wijnen.
Wijn en spijs:
Deze Port van Graham’s is uitermate geschikt om bij de borrel te drinken. Gecombineerd met harde kazen of wat dacht u van brokspeculaas.
Vinificatie:
Ruby Port wordt jong gebotteld, zo behoudt de wijn zijn fruitige karakter en intense aroma’s. Door de toevoeging van alcohol stopt de vergisting van suikers en krijgt deze Graham’s zijn rijke volle smaak.

€ 12,95

€ 10,99

Graham’s Fine Tawny Port

Productomschrijving:
Deze Tawny Port heeft een licht verbruinde donkerrode kleur. De Fine Tawny is een blend van verschillende oogstjaren en typisch Portugese druivensoorten met een aangenaam zachte en zoete smaak. Graham’s Tawny Port heeft verleidelijk rijp en gedroogd en nootachtig fruit.
Ligging:
De druiven van de Graham’s Tawny Port komen van de hoger gelegen Douro vallei. Hier groeien de druiven op unieke Quintas met een schist bodem. Deze ondergrond is alleen hier te vinden en levert Port van uitzonderlijke kwaliteit.
Wijn en spijs:
Combineer deze Graham’s Tawny Port bij heerlijke dadels, vijgen, noten en zachte romige desserts. Eenmaal open is deze Port een week of vier te bewaren.
Vinificatie:
Na vinificatie rijpt de wijn drie jaar in houten vaten. Hierdoor ontwikkelt de Port tonen van noten en gedroogd fruit. De textuur is hierdoor lichter en zachter dan de Ruby Port.

€ 12,95

€ 10,99

Geldig t/m 28/2/2019