Destillaat van de maand

Filliers lanceert de spectaculaire Barrel Aged Genevers!

Met gepaste trots presenteert de Filliers Distillery  de ‘Barrel Aged Genevers’ . In alle opzichten een revolutionaire range die het Genever aanbod naar een hoger plan zal tillen in de lage landen. Het gaat om een range met een eigentijds karakter die aansluit bij de behoefte van de veeleisende connaisseur. Het betreft een ambachtelijk product waarbij de minimum leeftijd van het distillaat op het etiket staat.

Filliers Barrel Aged Genever 0 Years Old ‘Young and Pure
Filliers Barrel Aged Genever 8 Years Old
Filliers Barrel Aged Genever 12 Years Old
Filliers Barrel Aged Genever 17 Years Old
Filliers Barrel Aged Genever 21 Years Old

 Filliers Distillery

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Bachte-Maria-Leerne in België, maakt Filliers Distillery sinds 1880 premium spirits. Het ambachtelijke stookproces bij Filliers in traditionele koperen alambieks (distilleerkolven), is een zeer delicate evenwichtsoefening waarbij het vakmanschap en jarenlange ervaring van 5 generaties meesterstokers een grote rol speelt. Filliers distilleert en ‘coupeert’ volgens een zorgvuldig bewaard familiegeheim.

In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten in Bachte-Maria-Leerne, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij. Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen tot er ambachtelijke graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Tot op de dag van vandaag stookt Filliers Distillery op dezelfde beproefde ambachtelijke manier van weleer, waarbij alles van de graanverwerking tot het bottelen, in huis wordt gedaan.

De volgende generaties hebben ook niet stil gezeten. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 een gin met Belgische hop, die tegenwoordig opnieuw op de markt is onder de naam Filliers Dry Gin 28. Verdere productinnovaties zoals whisky, advokaat of fruitjenever bleven volgen waarbij ‘respect voor ambacht’ altijd voorop staat!