Whisky van de maand

Lower East Border:

Borders Distillery
De nieuwe distilleerderijen schieten als de paddestoelen uit de grond alleen moet je altijd geduld hebben voordat het produkt op de markt komt.
De tijd totdat het eerste distillaat klaar is wordt meestal gevuld met het vervaardigen van o.a. gin of likeuren.
Ook Borders Distillery ontkomt daar niet aan en met het op de markt brengen van de Clan Fraser Blended Scotch en Lower Eastside Blended Malt wordt er door de Borders Distillery gewerkt aan de naamsbekendheid en wordt de toekomstige release van hun eigen Single Malt voorzichtig voorbereid.
Commercieel Directeur Tony Roberts: “Onze eigen Single Malt laat uiteraard nog een paar jaar op zich wachten. Het eerste distillaat stroomt pas sinds mei 2018 uit onze ketels van de nieuwe distilleerderij in Hawick in het zuid-oosten van Schotland. We hebben het distilleren weer terug gebracht in de regio aangezien de laatste distilleerderij in deze hoek van Schotland zijn deuren in 1837 sloot”.
Lower Eastside is een blended Malt van 5 verschillende Schotse Single Malts. Ontwikkeld voor de iedere whiskydrinker die wil experimenteren in zijn/haar zoektocht. Puur, met ijs of in een  cocktail…”Monkey Shoulder move over..!!”

Per fles: € 37,95