De favoriet van Anneke en Arnold

 

 

 

Vecchio Amaro del Capo

Negenentwintig officinale kruiden tussen bloemen, fruit, kruiden en wortels vormen de Vecchio Amaro del Capo-likeur, rechtstreeks uit het magische en suggestieve Calabrische land. De naam is geïnspireerd op de stad Capo Vaticano, in de buurt van Tropea, afgebeeld op het etiket, een plaats die wordt gekenmerkt door een wilde en spontane vegetatie van kruiden, fruit en wortels, dezelfde die de ingrediënten vormen van deze karakteristieke likeur, onlosmakelijk verbonden met het territorium. Zoethout, pepermunt, anijszaad, mandarijn, kamille, hysop, jeneverbes, bittere en zoete sinaasappel: een extract van geluk.

Een oud Calabrisch recept, verkregen door de vier generaties van de familie, is geheim en wordt van generatie op generatie overgedragen door de familie Caffo, verbeterd door de distilleerders om de essentie van een territorium te bieden, de Calabrische, die geen rivalen kent: vandaag is het een van de meest bekende en gewaardeerde bitter in de wereld.

Om strikt bevroren te genieten, geeft het al zijn aromatische geuren af bij een temperatuur van – 20 °: zacht en aromatisch is het symbool van de Caffo-distilleerderij. Diepe amberkleur heeft de neiging roodachtig te worden en opent met overtuigende kruidige hints die gepaard gaan met zoete aroma’s van honing en vanille. De smaak is zoet en aromatisch, zoet, rijk aan nuances, doorkruist door tonen van bittere sinaasappel, zoethout en jeneverbes, die een aangenaam pittige afdronk zijn.

Uitstekende spijsvertering, het is uitstekend gedronken ingevroren om een maaltijd te voltooien. Het creëert exclusieve cocktails zoals Capo Tonic, Capo Sour en White van Capo Russian.

Bij ons: € 18,50