De favoriet van Anneke

wijn van Nederlandse bodem

Tijdens onze fijne vakantie in mooi Nederland een pareltje ontdekt op wijngebied De Regge in Wierden. Wij hadden een vip tour bij de Wijnmakers geboekt en hebben ons laten meeslurpen in deze prachtige wijnen van deze 3 ambitieuze jonge wijnmakers!

We begonnen met de Witte Ros, dit is een stuivende wijn met in de neus vlierbloesem, exotisch fruit en rijpe appels. Deze wijn laat zien wat een prachtig wijnjaar met een wijn kan doen. Johanniter is een druif die, mits goed rijp, de mooiste wijnen voort kunnen brengen. En in 2018 zijn de vruchten super rijp geworden! Strak droge wijn met fijne crispy zuren die mooi in balans zijn met de rest van het smaakpalet. Super wijn in een wijnarrangement, mooi breed inzetbaar.

De tweede wijn, Selectie 2018, gemaakt van de weinig in Nederland gebruikte druif de Cabernet Blanc, (Cabernet Blanc wordt niet ieder jaar helemaal rijp, wat dan tot een iet wat tegenvallende wijn kan leiden. In mooie jaren kan het echt een wijn worden met onnavolgbaar aroma). Deze is  geblend met Johanniter.  Een stevige wijn met 13,9% alcohol, een mooie, complexe neus met salmiak, kruisbes en citrus. De wijn heeft een schilweking van 2 dagen gehad om er zeker van te zijn dat alle mooie smaken in het rijke sap zijn getrokken. Door de kracht en complexiteit is het aan te raden om deze wijn in te zetten bij een gerecht

Bekroond met een zilveren medaille op de grootste internationale wijnkeuring in Wenen.

Maître Ook dit jaar weer een exclusieve wijn van De Wijnmakers.
Dit jaar hebben we 600 flessen kunnen maken van deze prachtige wijn.
Maître 2018 is gemaakt van Solaris (43%), Cabernet Blanc (46%) én Johanniter (11%).
De Solaris heeft 1 vol jaar op zijn Frans eiken Barrique mogen liggen, de Cabernet Blanc en Johanniter heeft het met een ½ jaar op Amerikaans eiken Barrique moeten doen.
Het is weer een stuivende, krachtige en complexe wijn geworden. Met 13,7% Alcohol echt een stevig glas wijn, maar de alcohol is niet dominant aanwezig.
In de neus stuivend vanille, boterbabbelaar, vol,  rijk en rijp fruit.
In de mond, zalvend zacht en enorm complex.
Echt een wijn die het in zich heeft om een diner goed te begeleiden, maar waar ook zo ontzettend van genoten kan worden


Bekroond met een gouden medaille op de grootste internationale wijnkeuring in Wenen.


Rode Ros 2018 is een blend van 43 % Regent en 57 % Rondo.
Tijdens de vinificatie heeft de wijn een malolactische gisting ondergaan wat het harde appelzuur omzet in het zachtere melkzuur.
Door het prachtige wijnjaar 2018 is het een mooie, volle en zachte rode wijn geworden.
Donker fruit als zwarte kersen en bramen voeren de boventoon in de neus, wat confiture, zuiver en vol. Ook komen we kruidigheid als laurier en kruidnagel tegen.
In de mond vol rond, rood en zwart fruit en zachte taninnes, goed in balans met fijne zuren.
Benieuwd naar deze mooie wijnen, kom langs en maak kennis met deze juweeltjes van Nederlandse bodem.

Laat het je smaken.