De favoriet van Anneke

De Stefani – Venezia

(Merlot, Cabernet Sauvignon)

De wijn heeft een intense, robijnrode kleur met een rijp rood fruit boeket. Een volle body, zacht en met de juiste verhouding tannines. De druiven van deze klassieker uit het Piave-gebied, die afkomstig zijn van oude wijnstokken in kleigrond, bereiken een natuurlijk evenwicht van rijpheid bij de oogst. De rijke druiven garanderen een aangename complexiteit van structuur met een fruitige en kruidige afdronk.
 
Ligging:
Veneto, vooral bekend door het wereldberoemde Venetië, is de wijnstreek met de hoogste productie van Italië. Hoewel de streek 17 D.O.C.G.’s en 29 D.O.C.’s telt, draagt tweederde van de productie de classificatie I.G.P. Hieronder vinden we veel makkelijk drinkbare (witte) wijnen, maar ook diverse mooie, stevige rode wijnen. De druiven voor deze wijn komen uit Fossalta di Piave, gelegen op ongeveer 10 km van de Adriatische zee en op 50 km van de Dolomieten. De oude wijnstokken staan op een kleigrond, welke een natuurlijk evenwicht in de rijpheid brengen.
 
Wijn en spijs:
Een gulle wijn die natuurlijk goed combineert met vele vleesgerechten, stoofschotels, tagliatelle met Bolognesesaus en zowel buitenlandse- als Hollandse kaassoorten. Tip: serveer de wijn licht gekoeld op 16-18°C.
 
Vinificatie:
Na het ontstelen en pletten van de druiven volgt de vergisting onder gecontroleerde temperatuur met frequent overpompen van de wijn. De wijn rijpt 12 maanden op zijn droesem in eikenhouten vaten.
 
Aanbiedingsprijs t/m 17/10/2021:

€ 14,95

€ 11,49

Laat het je smaken!

VAN LOKAAL NAAR WERELDWIJD

De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866 toen Valeriano De Stefani begon met het verbouwen van wijnstokken in Refrontolo, op de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene. Vandaag de dag staat het bedrijf onder hoede van Alessandro De Stefani, de vierde generatie wijnmaker. Onder Alessandro’s leiding heeft het wijnhuis wereldwijd belangrijke stappen gemaakt. Door het opzetten van een distributienetwerk voor de exportmarkt worden de wijnen nu wereldwijd in meer dan 40 landen verkocht. Tevens werkt het wijnhuis volgens biologische en biodynamische principes.

DE WIJNGAARDEN VAN DE STEFANI

De wijnen van De Stefani komen voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen. Dat komt mede door de ‘Caranto’ bodem in de wijngaarden. Deze bodem wordt door wetenschappers beschouwd als een van de beste bodems voor wijnbouw. Het is een speciale combinatie van klei, slib en mineralen uit de Dolomieten. De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie.