De favoriet van Arnold

Wij zijn weer terug van vakantie en de winkel wordt weer goed gevuld.
Wat dacht u hiervan?
 
Càrn Mòr Strictly Limited:
De “Strictly Limited” bottelingen van Càrn Mòr zijn buitengewoon populair. Whisky’s van uitstekende kwaliteit, gebotteld in prachtige flessen
Wij hebben op de ton de volgende 2 neergezet:
 
De Blair Athol 2008, (13yo/47,5%abv) is afkomstig uit Oloroso sherry hogsheads en heeft een rijke neus geeft geuren van shortbread met nootjes, moutige zoetheid met bruine kruiden en gember. Smaken van kruidkoek, kandijfruit ontwikkelen door naar eikenhout, toffee en fudge. De finish is lang, verwarmend en licht drogend.
 
De Williamson 2013 (8yo, 47,5% abv) is afkomstig uit hogsheads. Deze Laphroaig is een echte Islay whisky. Aardse turfrook met de geuren van een boothuis en touw uit zee. Dan meer “Treacle-toffee” met geroosterde amandelen en zeewier. Heerlijk in balans met rijke en intense turfrook en zoete toffee. De afdronk houdt de tong en de keel lang warm.
 
En de prijs?
 
Blair Athol € 73,50
Williamson € 69,50
 
En natuurlijk kunnen/zullen wij u overtuigen met een proefje😀

Càrn Mòr

Càrn Mòr was ooit onderdeel van de Scottish Liqueur Centre die is opgericht in 1982 op het eiland van Mull in het westen van Schotland.

Het is de ontwikkelaar van Columba Cream wat lange tijd het belangrijkste product van het bedrijf was. Later werd het bedrijd bottelaar van Càrn Mòr, een serie van onafhankelijke single malt bottelingen. Het bedrijf veranderde in Morrison & MacKay en sinds halverwege 2020 in Morrison Scotch Whisky Distillers (Iwaar naarst Càrn Mòr ook Old Perth en de Aberargie Distillery onder vallen).

Bij Càrn Mòr zijn momenteel drie series; Strictly Single Cask, Strictly Limited en de Celebration of the Cask, verkrijgbaar. De whisky’s zijn zowel blends als single malts.

Càrn Mòr Strictly Limited:

De “Strictly Limited” bottelingen van Càrn Mòr zijn buitengewoon populair. Whisky’s van uitstekende kwaliteit, gebotteld in prachtige flessen en ook nog eens betaalbaar. 

 

Laat het u smaken!