Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

An evening with……….. Peter Mackay

1 juni 2018 @ 20:00 - 22:30

€35,00

Whisky nosing & tasting Morrison-MacKay

Vrijdag 1 juni hebben wij een zeer mooie afsluiting van het “whiskyproeverijen seizoen”! En we sluiten dit af met een geweldige proeverij want niemand minder dan Peter MacKay van Càrn Mòr komt een whisky tasting geven. Wie is Peter MacKay en wat is Càrn Mòr? Dat lees je hier onder.

Morrison & MacKay

Càrn Mòr is onderdeel van het Schotse Morrison & MacKay die onder anderen bekend zijn om hun zeer zuiver Schotse whiskylikeuren. Het bedrijf is eigendom van familie Morrison en Kenny MacKay en als voormalig management van Morrison-Bowmore hebben zij duidelijk de nodige whiskykennis. Die kennis gebruiken ze nu voor de Càrn Mòr single malt range. Zo koopt men van vrijwel alle Schotse distilleerderijen en bottelen de whisky’s onder de volgende ranges:

DSCF1580-1030x773

The Càrn Mòr Strictly Limited Range

Heerlijke beperkte single cask en small batch bottelingen van 8 tot 18 jaar oud. Ze worden gebotteld op een sterkte van 46%, worden niet koud gefilterd en natuurlijk wordt er ook geen kleur aan toegevoegd. De single cask bottelingen komen uit de 5 bekende regio’s: Highland, Speyside, Lowland, Islay en Campbeltown. De bottelingen komen uit distilleerderijen als: Blair Atholl, Tomatin, Tobermory/Ledaig, Glen Elgin, Mortlach, Glentauchers, Miltonfudd, Dailuaine, Bladnoch, Auchentoshan, Bowmore, Caol Ila en Bunnahabhain

Carn Mor Celebration

The Càrn Mòr Celebrations of the Cask

Top of the line bottelingen van Càrn Mòr die ouder zijn dan 20 jaar worden uitgebracht onder de “Celebrations of the Cask” label. Ze zijn single cask, cask strength en komen in prachtige verpakkingen. Het zijn niet zomaar oude whisky’s die gebotteld maar vooral geweldenaars zoals een Macallan 1965 uit een PX vat of een 40 jaar oude Single Grain van Garnheath, een reeds lang gesloten en vergeten distilleerderij. Tijdens de tasting zal mogelijk een prachtige oude botteling uit deze serie open getrokken worden!

Morrison & Mackay

Het bedrijf wordt gerund door Kenny MacKay en hij kent het klappen van de zweep als voormalig manager van de Bowmore Distillery. Morrison-MacKay timmert hard aan de weg en heeft grote plannen, zo hebben ze recentelijk een eigen distilleerderij gestart! en stellen zij authentieke blended malt samen onder de naam “Old Perth”. De whisky heeft een uitmuntende kwaliteit waar al veel dram drinkers enthousiast over zijn.

Ambassador Peter MacKay

 

De proeverij zal worden gegeven door de Ambassador van Morrison & MacKay: Peter MacKay, zoon van Kenny MacKay. Peter loopt al jaren mee in de whisky-industrie en het bedrijf van zijn vader en heeft zich onderhand ontwikkeld tot één van de kroonprinsen in het gilde van de Brand-Ambassadors uit Schotland. Misschien kent u Peter nog van ons whisky diner bij Hofstede Meerzigt, zijn eerste kennismaking met Nederland! Peter is nu weer een beperkt aantal avonden in Nederland en zal samen met Whisky Import Nederland, Helders’ Drankenspeciaalzaak aandoen voor een sfeervolle en smaakvolle tasting!

Hoe, wat en waar

Aanmelden kan door te mailen naar: whisky@drankenspeciaalzaak.nu
Aanmelding geldt alleen d.m.v. inschrijving via de mail (of in de slijterij), betaling is voldaan en u van ons een bevestiging heeft ontvangen!

Datum: Vrijdag 1 juni 2018
Locatie: Class by Jofel. Dorpsstraat 114, 2712 AN Zoetermeer
Ontvangst: 19:45u
Start: 20:00u
Kosten: € 35,– (inclusief bijpassende hapjes) per persoon
Banknr: NL75 KNAB 0255 7904 65 t.n.v. Helders’ Drankenspeciaalzaak

 

Gegevens

Datum:
1 juni 2018
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€35,00

Organisator

Helders’ Drankenspeciaalzaak
Telefoon:
079 - 500 2750
E-mail:
Helders@drankenspeciaalzaak.nu
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Class by Jofel
Dorpsstraat 114
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712AN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
079 3428383
Bekijk de site van Locatie