Naud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux.

De ‘micro-distilleerders’ maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

En wij laten graag onze klanten kennis maken met deze eerlijke produkten.

Bij voorbeeld met:

Gebouwd in de 19e eeuw in de Cognac-regio, werd de oude graanmolen van Pinthiers, met zijn authentieke schoepenrad, in 1923 de familiestokerij. Goed verscholen tussen het groen en gelegen op een klein eiland, het oude kalkstenen gebouw, dat is omgeven door linde- en wilgenbomen, wordt begrensd door twee armen van de rivier de Seugne, die uitmondt in de rivier de Charente. Het is een bijzondere distilleerderij, verborgen op zijn eigen eiland!

De Naud Gin is een Franse gin van de ‘Noble And Unusual Distillery’ oftewel Naud. Vooral bekend van zijn cognacs maar ook van rum en deze frisse gin met tonen van hibiscus, citrus, koriander en kruidige jeneverbes.

De Naud Rum Panama 15 years old is een 15 jaar oude Panamese rum van de ‘Noble And Unusual Distillery’ oftewel Naud. Vooral bekend van zijn cognacs maar ook van gin en deze rum. Een volle rum met tonen van kokosnoot, tonka bonen, vanille, zoethout, kaneel en een vleugje rook.

De Naud VS Cognac is de jongste cognac van deze Franse stokers. Deze Very Special is een veelgeprezen cognac met veel tonen van kaneel en amandelen. Het grootste deel van deze small Batch cognac komt uit de Lange Bons Bois, een gebied wat bekend staat om zijn fruitigheid in de eau de vies. Daarnaast zijn een tiental eau de vies uit de Petite Champagne gebruikt. Neus: zoet met tonen van perzik en peer, kruidige kaneel en geroosterde amandelen. Smaak: rond en warm met veel fruit, wat lichte kruiden, honing en vanille. Afdronk: middellang en vol

De  Naud VSOP Cognac is een volle en rijke VSOP die tenminste 4 jaar gerijpt heeft. Neus: rijp en elegant met vanille, milde kruiden als nootmuskaat en kaneel en gedroogd fruit. Smaak: complex en subtiel met fruit als perzik en sinaasappel. Afdronk: middellang met subtiele eiken tonen

De Naud Extra Cognac is een volle cognac op basis van oude eau de vies. Neus: krachtig met tonen van peer, gesuikerde sinaasappel, cederhout en mokka. Smaak: vol en typisch een oude cognac met tabak, leer en sinaasappelschil. Afdronk: lang en warm met getoaste vanille en delicate tannines.

De Naud XO Cognac is een award winnende XO van het kleine Frans cognac huis Naud. Neus: zacht en rijk met gesuikerde sinaasappelschil, pruimen, kruiden en leer. Smaak: vol en complex met sinaasappel en tabak. Afdronk: lang en vol