Petrus Boonekamp

Petrus Boonekamp
Petrus Boonekamp

De geschiedenis van de Nederlandse kruidenbitter Petrus Boonekamp gaat tweeënhalf eeuw terug. Het was de Nederlandse VOC die de route voor Europa openden naar verre exotische landen. De Nederlandse schepen, die in de 17e eeuw de machtigste vloot van Europa waren, importeerden voor Europeanen vrijwel onbekende kruiden en specerijen. Die geneeskrachtige kruiden, met doordringende geuren en oude deugden, en die kruiden, die gebruikt werden om geneesmiddelen te bereiden, gaven Petrus Boonekamp in 1777 de ingrediënten om in zijn kleine werkplaats in Leidschendam de eerste kruidenbitter ter wereld te maken. Vandaag de dag is Boonekamp in een groot deel van West-Centraal-Europa synoniem voor spijsverteringsbitter. Veel kruiden komen voor in de samenstelling van deze drank. Onder andere Galanga (Alpina Officinarum). Galanga is een overblijvend kruid afkomstig uit China en India. De gebruikte plantendelen zijn de wortelstokken die in de herfst uit de grond worden gehaald, gewassen en gedroogd. Het wordt veel gebruikt in de apotheek als aromatisch levenslustopwekker en windafdrijver. De geur is aangenaam en de smaak is bitter-kruidig. Petrus Boonekamp heeft een intense en heldere mahonie kleur, het onthult kruidachtige en bloemige aroma’s, met hints van verdorde rozen, kers en cacaoboon. De smaak is beslist bitter, evenwichtig en zacht, in een context van geweldige structuur en balans die het aangenaam persistent maakt. Een bittere afdronk van gentiaan en rabarber, met een lichte sprankeling van gember.

Vecchio Amaro del Capo

VAC_70cl

Een iconisch product van Distilleria Caffo is Vecchio Amaro del Capo, een op kruiden gebaseerde likeur volgens een oud familierecept. Het product is in de loop van de jaren verbeterd dankzij de expertise van de Caffo-familie die is verworven door 4 generaties distillatie. Vecchio Amaro del Capo bevat de

actieve principes van veel kruiden, bloemen, fruit en wortels die groeien in Calabrië doordrenkt met de zuiverste alcohol. Onder de 29 kruiden die de infusie vormen, vinden we sinaasappel, zoethout, kamille, mandarijn en jeneverbes die veel voorkomen in deze regio. De delicate en aromatische smaak van Vecchio Amaro del Capo past goed bij nog fijnere smaakpapillen die niet gewend zijn aan dit soort bittere dranken (Amaro betekent bitter in het Italiaans).  Geniet ijskoud van Vecchio

Vecchio Amaro del Capo RISERVA

Amaro del Capo

Vecchio Amaro del Capo Riserva is in zeer beperkte hoeveelheid geproduceerd ter ere van de 100ste verjaardag van Distilleria Caffo. Etiket en verpakking zijn speciaal voor de gelegenheid gemaakt. De productiemethode vereist de infusie van verschillende kruiden, bloemen en vruchten uit Calabrië die op ambachtelijke wijze zijn verwerkt, verrijkt een kostbare brandy die al tientallen jaren op eikenhouten vaten heeft gerijpt (onder strikte controle van de Italiaanse autoriteiten). Eenmaal gemengd, wordt Vecchio Amaro del Capo Riserva verder verfijnd in eikenhouten vaten om de optimale balans tussen al de componenten te verkrijgen. Hierdoor is het een unieke likeur geworden, om van te genieten bij bijzondere gelegenheden, in de beste restaurants voor de meest veeleisende connaisseur. Een zeldzame premium drank uitgebracht in beperkte en genummerde hoeveelheden.

Santa Maria al Monte

SANTA_MARIA_STACK2

De eeuwenoude ‘Santa Maria al Monte’ tonic likeur wordt bereid volgens een oud recept doorgegeven van generatie op generatie. De legende vertelt dat de monniken van de ’Santa-Maria-al-Monte’ – klooster een kostbare boekrol met een recept van de “Wonderbaarlijk Lissire Santa Maria” hebben gegeven aan de eclectische Vincenzo Castrovillari.
De dosering en kwaliteiten van de meer dan dertig ingrediënten worden strikt nageleefd. De kruiden worden zorgvuldig gecontroleerd, de verwerkingsen rijpingsperiode neemt bijna anderhalf jaar in beslag. De koude infusie van gemalen kruiden, wortelstokken, bloemen, wortels, schors, zaden, harsen en bladeren duurt bijna twee maanden en garandeert de extractie van de beste bestandsdelen van genezende planten. Na acht maanden rijping wordt het verkregen mengsel gemixt met alcohol en suiker, en na nog eens zes maanden rijping wordt een bitter van 40% alcohol verkregen, met een volle en zachte smaak, bekend om zijn perfect geharmoniseerde aroma’s en zijn unieke spijsverteringseigenschappen. Een uitzonderlijke, intense en uitgebalanceerde tonische drank, om puur of met ijs van te genieten aan het einde van een maaltijd, en perfect naast een koffie.

 

 

De range van Santa Maria al Monte omvat:

  • Amaro – kruidenlikeur van meer dan dertig ingredënten
  • Limoncino Portofino – exclusief van citroenschillen uit de Ligurische Rivièra (2018 Grand Silver Medal, Concours Mondial de Bruxelles)
  • Sambuca – anijszaad en vlierbloesem, oeroude koperen alambiek
  • Amaretto – wijndistillaat, kruiden, vanille en amandelen uit Sicilië
  • Elixir di Caffè – koffie-infusie likeur volgens een Genuaanse wijze met selectie en branding van de beste Arabica koffiebonen.

LiquorIce

liquorice_nuova

De natuur heeft haar uiterste best gedaan bij het voortbrengen van de zoethoutplant. Het staat al sinds de mensenheugenis bekend om zijn werkzame bestanddelen, de zoete en aangename smaak van de wortel. Het is bekend dat het je stem verbetert, je adem en je keel reinigt en het heeft slijmoplossende, kalmerende, antiseptische, ontstekingsremmende eigenschappen en werkt ook tegen gaatjes. Het is ook aanwezig in verschillende afrodisiacumrecepten en in de Kama Sutra. Het werd ooit door alchemisten gebruikt in medische drankjes. Tegenwoordig wordt het door vele gewaardeerd als een natuurlijk en gezond snoepje en zelfs als een likeur: LiquorIce Distilleria Caffo was de eerste die “likeur met pure Calabrische drop” produceerde, waardoor een uniek en onmiskenbaar product ontstond. Om deze reden is vandaag alleen Caffo LiquorIce de “originele pure Calabrische droplikeur” … proeven is geloven!

Borsci Santa Marzano

san_marzano_70cl

De oorsprong Borsci ligt in de Kaukasus, de familie Borchi vluchtte eerst naar Albanië en belandde uiteindelijk in Zuid-Italië in San Marzano de San Giueppe. In 1840 verfijnde Giuseppe Borsci het recept van zijn geërfde oosterse likeur, waardoor een Elixir ontstond die tot op heden ongewijzigd is gebleven. Borsci combineert moderne innovatie met ambachtelijke traditie, om zo de essentie van smaak uit de vruchtbare grond te vangen. De oudste likeur uit het Zuid-Italië alle decennia geliefd en bekend vanwege de kracht om van bijna alles iets lekkers te maken. Een unieke likeur met een onmiskenbaar aroma, veelzijdig als geen ander. Lekker puur als digestief, on the rock, met tonic of in je favoriete cocktail. Lekker op ijs, in koffie of melk. Uitstekend geschikt voor het maken van nagerechten

Heritage Caffo 1970

Caffo acquavite di vino

 

Deze kostbare drank, gemaakt van Zuid-Italiaanse druiven, is de erfenis van eeuwenoude tradities en historische periodes. 

Een wijndistillaat onder staatscontrole gedistilleerd en gerijpt in Zuid-Italië. 

Caffo acquavite di vino

1964 Grand Reserva – 50 jaar

Dit unieke distillaat is uitsluitend gemaakt van druiven van de beste Zuid-Italiaanse wijngaarden van het wijnjaar 1963/64. 50 jaar lang streng bewaakt en gerijpt in eikenhouten vaten. Elk nipje vertelt een ander bevlogen verhaal voortkomend uit dit meesterwerk van de Caffo familie. Zijn fijne geur en intense body evolueren geleidelijk in de aromatische prachtstuk als een lange en zachte omhelzing. Een excellent product, in staat om verborgen waarheden te ontdekken, in een stijlvolle gelimiteerde editie.

Grappa Gentile
Grappa Invecchiata

MANGILLI DUO

 

De distilleerderij van Mangilli brengt naast bovengenoemde prosecco nog meer moois van het Friulische land.

Twee zeer bijzondere grappa’s:

  • de zachte Grappa Gentile die werd verkregen uit de pomace van voornamelijk witte druiven zoals Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon en Prosecco.
  • De Grappa Gentile Invecchiata heeft naast deze ingredienten meer dan twaalf maanden gerijpt op houten vaten