Nieuw Binnen

Càrn Mòr Strictly Limited
Blair Athol 2008
(13yo/47,5%abv)
 
De “Strictly Limited” bottelingen van Càrn Mòr zijn buitengewoon populair. Whisky’s van uitstekende kwaliteit, gebotteld in prachtige flessen
 
De Blair Athol 2008, (13yo/47,5%abv) is afkomstig uit Oloroso sherry hogsheads en heeft een rijke neus geeft geuren van shortbread met nootjes, moutige zoetheid met bruine kruiden en gember. Smaken van kruidkoek, kandijfruit ontwikkelen door naar eikenhout, toffee en fudge. De finish is lang, verwarmend en licht drogend.
En de prijs?
 
Blair Athol € 73,50
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Càrn Mòr Strictly Limited
Williamson 2013
(8yo, 47,5% abv)
 
De “Strictly Limited” bottelingen van Càrn Mòr zijn buitengewoon populair. Whisky’s van uitstekende kwaliteit, gebotteld in prachtige flessen
 
De Williamson 2013 (8yo, 47,5% abv) is afkomstig uit hogsheads. Deze Laphroaig is een echte Islay whisky. Aardse turfrook met de geuren van een boothuis en touw uit zee. Dan meer “Treacle-toffee” met geroosterde amandelen en zeewier. Heerlijk in balans met rijke en intense turfrook en zoete toffee. De afdronk houdt de tong en de keel lang warm.
En de prijs?
 
Williamson € 69,50
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnamurchan AD/07.21:05
 
Net van de boot, nu al in onze winkel
 
Neus: een sappige opening met geel en oranje fruit, wat overgaat in een vleugje koperpoets met liggende bladeren in het natte najaar. Dan een snufje rook gecombineerd met kersengelei, marsepein, waarna invloeden van eikenhout overnemen.
Smaak: gerookte amandelen met verwarmende kruiden die de tong pakken. Rijk eikenhout met een heerlijke combinatie van rood fruit en opbouwende turf. Ook de zilte zee-invloeden zijn aanwezig.
Afdronk: meer zilte invloeden combineren heerlijk met diep rood fruit. En bevredigende rook op de achtergrond.
 
En dat voor, wederom, € 49,99
 
Ennuh…………… OP = OP!!
 
 
 
 
 
 

Torabhaig, legacy 2 Allt Gleann

Proefnotitie: Robuust, Elegant, Verfijnd
Smaakbeschrijving
Een karakteristieke whisky met diepte en complexiteit. Elegantie en verfijning die bijna in tegenspaak is met de zwaar geturfde gerst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UITVERKOCHT!!

Raasay Single Malt      Batch #01

licht geturfd met rijk donker fruit. Raasay wilde oudere stijlen ​van Hebridean single malts nabootsen: subtiele, geurige rokerigheid in evenwicht met donkere fruitsmaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lindores Abbey Distillery Lindores MCDXCIV 46%

Neus: citrus en sinaasappel met boenwas, gekuild gras, droge chocolade, zachte toffee en vanille.
Smaak: de smaken belanden midden op de tong en lopen even later door naar het einde van de tong, om vervolgend de keel te verwarmen. Kruidig met nootmuskaat, kruidnagel en zelfs peper. Romige karamel en vanille met donkerder fruit. De jeugdige persoonlijkheid zorgt voor frisheid, maar ook genoeg karakter.
Afdronk: medium, maar tot achter in de keel, met zowel het fruit als drogend eikenhout, pepermunt en room.

De nieuwe First Cask Serie is binnen!!

First Cask Serie ” Van Gogh Serie 2021″ bestaat uit
 
  • First Cask Caol Ila 2011 10 yo 56,2% Hogshead 2011                    ( € 68,50)
  • First Cask Glen Elgin 2007 13 yo 56,2% Hogshead 2007               (€ 73,95)
  • First Cask A Highland Distillery 2005 16 yo 58,3% Butt 2005        (€ 99,99)
  • First Cask Dailuaine 2007 14 yo 53,1% Ruby Port Finish 2007      (€ 76,50)
  • First Cask Port Dundas 2000 20 yo 57,4% Ruby Port finish 2000 (€ 84,50)
Geïnteresseerd in alle 5?
Wij hebben een scherpe setprijs van € 385,00 voor u gemaakt!
Op = Op
 
Laat het je smaken
Blackadder heeft weer hele speciale whisky’s gebotteld.
Robin Tucek heeft samen met zijn zoon Michael en zijn dochter Hannah een mijlpaal bereikt. Blackadder bestaat 25 jaar. Helaas viel de fysieke viering in het water door de uitbraak van het Corona virus, maar dat wordt goed gemaakt doordat Blackadder nu meerdere speciale whisky’s heeft gebotteld.

Ingelred Ben Nevis:

Ingelred was een mythisch zwaard uit de Zweedse sagen en folklore. Onder dit nieuwe label zijn maar liefst 4 verschillende vaten van de Ben Nevis Distilleerderij gebotteld. Deze bijzondere serie is zeer beperkt beschikbaar, maar geeft een fantastisch inzicht in de kracht van de Ben Nevis Distilleerderij, en tegelijkertijd van de rijping van whisky in goede vaten.

UITVERKOCHT!!

Rummieclub is de net gestarte Amsterdamse rum destilleerderij van Judith de Bie en Martijn Gerrits.

Rummieclub staat voor oprechte ambacht gecombineerd met vrolijke vibes. Behalve goede rum maken focussen ze zich ook op educatie over deze spirit.

O'Donnell Moonshine

Bij O’Donnell Moonshine komen traditie en vernieuwende smaken samen. We bottelen onze likeuren in stijlvolle conserveringspotten, de zogenaamde Mason Jars, net als de gangsters tijdens de Amerikaanse drooglegging. Onze naam komt van de illegaal gedistilleerde ´moonshine´ en van Spike O’Donnell, de leider van één van de meest spraakmakende moonshine gangs uit Chicago.

Wild Berry

Whisky – Islay Boys

Heren van de eilanden

Ketill Flatnose was een Viking-koning van de eilanden van de late 9e eeuw, terwijl Magnus Barelegs een Viking-koning van Noorwegen was van de late 11e eeuw: beiden waren zeevarende krijgers die regeerden over de uitgestrekte, ruige en wilde westkust van Schotland. Hun opvolgers waren de Celtic Lords of the Isles, die hun domein regeerden vanuit hun basis in Finlaggan op ons thuiseiland Islay.

Waterford Whisky

Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om… terroir! Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, o.a. als directeur van Bruichladdich. Deze kennis en ervaring heeft hij samengevoegd en in 2014 is de voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een moderne distilleerderij.

Bekijk hier de video

Brouwerij Het Zwarte Pad

presenteert:

Barley Wyvern – Barley Wine

“Je trotseert een ruw ijzig landschap in de donkere nacht en besluit rust te nemen. De kou laat zelfs jouw kampvuurtje rillen en je beseft dat je onbeschut de ochtend niet zal halen. Je blik word getrokken door een glinstering in je ooghoek en je ziet een grot. Je hoopt dat deze nog niet bezet is. In de grot aangekomen lijkt het vredig, er liggen zelfs wat gersthalmen die een lekker bed kunnen vormen. Liggend kietelt één je neus, waarna een oorverdovende nies de grot vult… Gevolgd door het geluid van grotere wapperende vleugels.”

Don Julio 1942

Deze tequila wordt in kleine batches geproduceerd en rijpt minimaal twee en een half jaar.

Het is een premium handgemaakte tequila als eerbetoon aan het jaar dat Don Julio González met het maken van tequila begon.

UITVERKOCHT!!

 

 

 

 

 

LVR Breweries
Uitbreiding van het assortiment
 
 

 

 

Petrus Boonekamp Nederland is een nieuwe Nederlandse drankimporteur van Italiaanse specialiteiten en is op een
uitdagende missie; meer mensen beter en minder laten drinken. En laat die missie nu net ook onze filosofie zijn!

Bekijk de uitgebreide pagina en laat u inspireren en verleiden!

Lees verder

Glengoyne Legacy Series

Chapter Two

2020

en andere Glengoyne bottelingen.

 
Rosebank 30 yo
Release 1 – 2020
 
Ardnamurchan Single Malt Batch AD
&
Ardnamurchan First AD Kit 4 x 5cl 55,6%
UITVERKOCHT!!!

Fercullen Irish Whiskey

Templeton Rye Whiskey