Nieuw Binnen

Ardnamurchan First AD Kit 4 x 5cl 55,6%

Woensdag 4 november online proeverij

Nog enkele sets verkrijgbaar!

Vanwege het Corona virus is het niet mogelijk om de eerder geplande feestelijkheden en fysieke proeverijen plaats te laten vinden. Daarom is het mogelijk om in de nabije toekomst “Virtuele” proeverijen bij te wonen ter introductie van deze allereerste botteling van de Ardnamurchan Distillery. Om dit mogelijk te maken heeft Ardnamurchan Distillery ook een beperkt aantal proefpakketjes gebotteld waarin 4 hele leuke 5cl flesjes, met niet alleen de allereerste officiële botteling, maar ook nog eens 3 verschillende single cask samples verpakt zijn.

Naast de eerste officiële botteling bevat deze First Aid kit nog 3 andere flesjes waarin single cask varianten van Ardnamurchan zijn gebotteld.

Op woensdag 4 november kan iedereen die deze tasting set heeft gekocht meedoen aan de speciale proeverij gepresenteerd door Connal Mackenzie en Graeme MacKay van Adelphi en Ardnamurchan Distillery. Deze proeverij zal via een YouTube sessie te volgen zijn en om 20.00 uur beginnen.

Tastingset inclusief online tasting € 36,50

 

Ardnamurchan Single Malt Batch AD

Tegen een berghelling, bij het plaatsje Glenbeg, werd in 2014 een nieuwe distilleerderij gebouwd en op 14 juli van dat jaar liep al de eerste alcohol uit de ketels!

En nu, 6 jaar later, is de eerste botteling van de Ardnamurchan Distillery in Nederland gearriveerd

Deze allereerste is gebotteld in een mooie “eigen” fles met het nummer van de botteling prominent op het etiket: 09 voor de maand van botteling, 20 voor het jaar 2020 en 01 voor de allereerste botteling van de Ardnamurchan Distillery.
Wij volgen de adviesprijs van € 49,95

Powerscourt Distillery presenteert:

Fercullen Irish Whiskey

Powerscourt Estate is één van de meest vooraanstaande landgoederen in Ierland. Powerscourt House wordt elk jaar druk bezocht door toeristen van over de hele wereld. En dat is niet voor niets, want dit deel van Ierland, minder dan een uur rijden vanuit het centrum van Dublin, is prachtig. En ook het landgoed zelf is een lust voor het oog met o.a. een Japanse tuin en uitzicht op Sugar Loaf Mountain. Het landgoed is tegenwoordig in handen van de Slazenger Familie, ook wel bekend van sportartikelen.

Zij hebben het prachtige landgoed niet alleen uitgebreid met een hotel en 2 fraaie golfbanen, maar ook in 1 van de oude bijgebouwen een complete distilleerderij gebouwd. Deze distilleerderij draagt natuurlijk de naam Powerscourt Distillery.

De distilleerderij wordt geleid door Noel Sweeney, die eerder alle whiskey van Cooley, Connemara, Tyrconnell en Kilbeggan produceerde. Een Icoon in de wereld van Ierse whiskey.

Powerscourt Distillery bottelt 4 verschillende whiskey’s onder de naam Fercullen:

  • Fercullen Premium Blend
  • Fercullen 10 y.o. single grain
  • Fercullen 14 y.o. single malt
  • Fercullen 18 y.o. single malt
Bijna, rechtstreeks uit de U.S.A.
Templeton Rye Whiskey:
Templeton Rye 4 y.o.:
De neus is rijk met geuren van eikenhout en ontbijtgranen met daarbij diepe honing en melkchocolade. De tong ontdekt rijke butterscotch met toffee en kruidige vanille waarbij rijke peper de boventoon voert. Dit alles is “smooth” en heerlijk drinkbaar. De afdronk is mooi uitgebalanceerd met aan het einde kruidig eiken en gember.
Templeton Rye 6 y.o.:
vult de neus met fruit en verwarmend gember. Ook warm eikenhout en kruidkoek vullen de neus. De smaken variëren van honing en verse bloemen naar Oosterse kruiden en het eikenhout. Crème de Caramel en donkere chocolade verrijken de afdronk tot een heerlijke verwenner.
Templeton Rye Maple Cask Finish.:
Zoals de naam al aangeeft is deze whiskey gefinished op vaten waar eerder “Maple Syrup”, oftewel Esdoorn Stroop in heeft gezeten. De prachtig uitgebalanceerde neus geeft geuren van peper, rode kersen en bruine suiker waarbij ook de eikenkruiden duidelijk aanwezig zijn. De smaken zijn rijk en brutaal en luxueus met roggebrood met stroop, eikenhout en donkere chocolade. De afdronk is bevredigend lang met sinaasappelschil en rijke kruiden die mooi combineren met de zoete stroop. Heerlijk

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux.

De ‘micro-distilleerders’ maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

En wij laten graag onze klanten kennis maken met deze eerlijke produkten.

Bij voorbeeld met:

Gebouwd in de 19e eeuw in de Cognac-regio, werd de oude graanmolen van Pinthiers, met zijn authentieke schoepenrad, in 1923 de familiestokerij. Goed verscholen tussen het groen en gelegen op een klein eiland, het oude kalkstenen gebouw, dat is omgeven door linde- en wilgenbomen, wordt begrensd door twee armen van de rivier de Seugne, die uitmondt in de rivier de Charente. Het is een bijzondere distilleerderij, verborgen op zijn eigen eiland!

De Naud Gin is een Franse gin van de ‘Noble And Unusual Distillery’ oftewel Naud. Vooral bekend van zijn cognacs maar ook van rum en deze frisse gin met tonen van hibiscus, citrus, koriander en kruidige jeneverbes.

De Naud Rum Panama 15 years old is een 15 jaar oude Panamese rum van de ‘Noble And Unusual Distillery’ oftewel Naud. Vooral bekend van zijn cognacs maar ook van gin en deze rum. Een volle rum met tonen van kokosnoot, tonka bonen, vanille, zoethout, kaneel en een vleugje rook.

De Naud VS Cognac is de jongste cognac van deze Franse stokers. Deze Very Special is een veelgeprezen cognac met veel tonen van kaneel en amandelen. Het grootste deel van deze small Batch cognac komt uit de Lange Bons Bois, een gebied wat bekend staat om zijn fruitigheid in de eau de vies. Daarnaast zijn een tiental eau de vies uit de Petite Champagne gebruikt. Neus: zoet met tonen van perzik en peer, kruidige kaneel en geroosterde amandelen. Smaak: rond en warm met veel fruit, wat lichte kruiden, honing en vanille. Afdronk: middellang en vol

De  Naud VSOP Cognac is een volle en rijke VSOP die tenminste 4 jaar gerijpt heeft. Neus: rijp en elegant met vanille, milde kruiden als nootmuskaat en kaneel en gedroogd fruit. Smaak: complex en subtiel met fruit als perzik en sinaasappel. Afdronk: middellang met subtiele eiken tonen

De Naud Extra Cognac is een volle cognac op basis van oude eau de vies. Neus: krachtig met tonen van peer, gesuikerde sinaasappel, cederhout en mokka. Smaak: vol en typisch een oude cognac met tabak, leer en sinaasappelschil. Afdronk: lang en warm met getoaste vanille en delicate tannines.

De Naud XO Cognac is een award winnende XO van het kleine Frans cognac huis Naud. Neus: zacht en rijk met gesuikerde sinaasappelschil, pruimen, kruiden en leer. Smaak: vol en complex met sinaasappel en tabak. Afdronk: lang en vol